Mosjoen MFK

US Open 2015

Golfturneringen US Open arrangeres for 115.gang i 2015. Turneringen skal spilles fra 18.til 21.juni i staten Washington. Dette blir første gang turneringen arrangeres i delstaten Washington. Banen som skal brukes heter Chambers Bay, og ble åpnet i juni 2007.

Omtrent halvparten av spillerne er direkte kvalifisert til turneringen, uten at de må spille kvalifiseringsturneringer først.Dette inkluderer alle vinnerne av US Open de siste ti årene, blant annet Tiger Woods, Ángel Cabrera, Webb Simpson og Rory McIlroy. Rory McIlroy er for tiden ranket som verdens beste spiller på herresiden, og er selvsagt også en av favorittene foran US Open 2015. Han hadde en veldig bra sesong i 2014. Han er en forholdsvis ung spiller, men har allerede sikret seg mange store seiere, blant annet fire majors. Han har også fått mange priser, blant annet som Årets spiller i PGA.

Lenge før US Open 2015, har oddssidene begynt å tippe vinneren. Både Tiger Woods og Rory McIlroy har veldig lave odds foran turneringen. Foreløpig er det Rory McIlroy som har de aller laveste oddsene, fulgt av Tiger Woods og Adam Scott. Flere andre kjente navn følger nedover på listen, men oddsene deres er mye høyere, dermed anses de ikke som like store favoritter.

Store golfturneringer som US Open samler de aller beste spillerne. Derfor er disse turneringene ekstra spennende. Når de beste gjør opp seg imellom, kan også en amatørgolfer lære noen tips og triks av proffene, og selv om man ikke spiller golf selv, er det alltid spennende å følge turneringer. Det er ingen norske spillere som er kvalifisert til US Open, men vi har jo Suzann Pettersen på kvinnesiden, som også gjør det veldig bra i viktige turneringer. Og det er mange andre favoritter man kan heie på i mennenes US Open 2015.