Mosjoen MFK

Store golfturneringer

Golfturneringer arrangeres på flere kontinenter. De største turneringene trekker til seg store stjerner. Som regel må spillerne kvalifisere seg for å delta i disse turneringene. PGA og LPGA er blant de mest kjente turneringene. Disse turneringene, for henholdsvis menn og kvinner, går over hele sesongen, og utøvernes poeng legges sammen på slutten av sesongen, for å kåre en vinner. De beste spillerne kvalifiserer seg automatisk til PGA touren neste år.

Davis Cup og Solheim Cup er lagkonkurranser i golf. Vanligvis konkurrerer golfspillerne på individuelt nivå, men av og til arrangeres konkurranser for lag. I Davis Cup og Solheim Cup er det lag fra USA og Europa som møter hverandre. Davis Cup er mennenes konkurranse, mens Solheim Cup er kvinnenes konkurranse. Begge turneringene spilles annethvert år, men de spilles ikke det samme året. Derfor er det en årlig konkurranse mellom USA og Europa, med enten Davis Cup eller Solheim Cup.

Det arrangeres også mange nasjonale golfturneringer, og turneringer på hvert kontinent. Golf har etter hvert blitt en veldig utbredt sport, og flere nordmenn har spilt i store turneringer. For tiden er det Suzann Pettersen som gjør seg mest bemerket av de norske spillerne. Hun spiller i kvinnenes PGA tour (LPGA), og har sikret seg mange seiere og gode plasseringer gjennom årene. Hun ligger også høyt på verdensrankingen.