Mosjoen MFK

Sjakk – en hobby for den intellektuelle

Sjakk er aktuelt som aldri før. Dette spillet er lett å lære, men det kan ta mange tiår å mestre spillet. Sjakk byr alltid på nye utfordringer, selv for de erfarne spillerne. Det er veldig mange som spiller sjakk verden over, og at spillet er interessant, fikk man et bevis på da NRK sendte direkte fra VM i sjakk i India, der Magnus Carlsen til slutt tok hjem seieren for Norge.

Sjakk krever tålmodighet og logisk tenking. Dette er ikke et spill man blir ferdig med på fem minutter, så sant man da ikke spiller lynsjakk. Vanligvis tar et sjakkparti lang tid. Det kan ta mange timer, og man må holde konsentrasjonen under hele spillet. Hvis man mister konsentrasjonen, kan man gjøre en feil som fører til at man taper.

Det er nettopp logikken i spillet som er tiltrekkende for mange. Alle som elsker utfordringer elsker sjakk, for ingen andre spill krever like stor konsentrasjon. Sjakk har vist seg å hjelpe barn til å bli flinkere på skolen. De lærer tålmodighet og konsentrasjon, og spillet hjelper dem å lære matematikk og bli flinkere til å tenke logisk.