Mosjoen MFK

Modellflyklubber i Norge

Når man driver med modellfly, er det fint å melde seg inn i en klubb der man kan dele interessen med andre. Det finnes mange klubber over hele landet, og en oversikt over stevner og konkurranser finnes på hjemmesiden til Norges Luftsportforbund. NLF har en liste over modellflyklubber i Norge, men denne listen er ikke nødvendigvis fullstendig, så for å finne den nærmeste modellflyplassen, bør man kontakte sin lokale modellflyklubb.

Modellflyklubbene driver med mange aktiviteter. De arrangerer stevner og norgescup, i tillegg til oppvisninger. Norges Luftsportforbunds nettside har mye informasjon om modellflyging, og nyheter om regelverk, stevner og konkurranser – så det er vel verdt å besøke siden deres. Modellflyging er en hobby som passer for mange aldersgrupper, og de fleste klubbene har et bredt utvalg av medlemmer, fra unge til godt voksne. Derfor er det lett å finne noen man kan diskutere modellfly med. Man kan også få hjelp til å gjøre modellen flyklar, og lære seg å fly. For nybegynnere kan det være spesielt vanskelig å lære å lande. Det finnes også modellflysimulatorer man kan bruke til trening.

Medlemmene i klubbene flyr modellfly i ulike størrelser, fra de minste modellene til de største. Modellfly kan ha et vingespenn fra 30 cm opp til 6 meter, men de fleste modellene har et vingespenn på 1 til 3 meter. De norske klubbene har til sammen rundt 3500 medlemmer, så dersom man liker modellfly, er man slett ikke alene. De fleste driver med modellflyging som hobby, men noen konkurrerer også. Modellflyging er en idrett i Norges Idrettsforbund, og flere norske modellflygere hevder seg internasjonalt.